ONDERNEMEN

Een duurzame kerstmaaltijd

Wat ligt er meer voor de hand dan je inkopen voor de kerstmaaltijd te doen op de biologische markt?

De donkere dagen voor Kerst lenen zich bij uitstek voor gezellig samen culinair genieten, en de biologische markt op de Nieuwmarkt biedt hiervoor al zesentwintig jaar lang gezonde en duurzame ingrediënten.
Elke zaterdag bouwen de marktkooplieden op de Nieuwmarkt hun kramen op. Soms staan er wel twintig, met heel diverse artikelen waaronder kaas, brood en groenten. Zo heeft Carla Bastiaansen hier samen met man Frank en dochter Simone een reusachtige broodkraam.

Trouwe klanten
De marktmensen zich onderscheiden in kwaliteit en bijzondere koopwaar. Nog niet alles is biologisch, maar de marktvereniging streeft daar wel naar en dat wordt merkbaar gewaardeerd door hun klanten.
Elke kraam kent zijn eigen fans en de meeste klanten zijn heel trouw. Ze komen soms zelfs twee keer per dag langs: eenmaal voor de boodschappen en ’s middags nog even voor een gezellig praatje. Daarbij zijn sommige klanten zozeer gesteld op de marktmensen, dat ze koffie of in de zomer een ijsje komen langsbrengen.
Amsterdammers houden van goede kwaliteit en daarom trekt deze boerenmarkt ook bezoekers uit andere buurten van de stad. ‘Voor kwaliteit en voor de gezelligheid. Zo maken de mensen de markt’, zegt Bastiaansen. ‘En ja. Ook kwaliteitstoeristen komen er graag.’

Voor gezonde, verantwoorde, maar vooral heerlijke ingrediënten – die dus ook geschikt zijn voor een heerlijk kerstmaal.

TEKST: NORINDA FENNEMA
FOTO: RENÉ LOUMAN

Meer nieuws

ONTWIKKELINGEN De krant stopt

De krant stopt

LEEFBAARHEID Mercurieus

Mercurieus