MENSEN

Gione Bobeldijk – Rasoptimist 

‘Jullie maken een mooie krant, maar het mag van mij wel iets positiever.’ Aan het woord is Gione Bobeldijk, betrokken buurtbewoner, gastheer voor We Live Here en een echte rasoptimist.

Natuurlijk valt er soms best iets te mopperen, maar Gione geniet vooral met volle teugen van onze bijzondere buurt. Tijdens de coronabeperkingen herontdekte hij op zijn gemakje de schoonheid van de Burgwallen.

Hij houdt van buurtondernemingen als De Koffieschenkerij, bakkerij BBROOD, bloemenwinkel Jemi, de buurtsuper (met Jenny) en Vincent voor kaas en vlees. Hij heeft nog veel meer favoriete adresjes. Er gaat niets boven een harinkje of warme lekkerbek van Han de haringboer op de Nieuwmarkt. Daar komt hij elke keer zoveel leuke mensen tegen.

Gione wordt heel blij van de buurtbewoners. Sommigen wonen hier al heel lang. Maar hij ontmoet ook veel leuke nieuwe bewoners die zich actief willen inzetten voor de buurt. En dan zijn er nog nieuwe lokale culturele evenementen als Red Light Arts & Culture.

Hij vindt het geweldig dat via Centrum Begroot goede initiatieven van bewoners verwezenlijkt kunnen worden. Zelf laat Gione zich ook niet onbetuigd. In de Warmoesstraat zorgt hij dat de omgeving groener en fraaier wordt. Niet alleen omdat het er prettig uitziet, maar het gaat ook het verkeerd parkeren van brommertjes tegen. En hij denkt na over de mogelijkheid van een gezamenlijke moestuin, gewoon midden in de binnenstad.

Tijdens de stilte rondom corona heeft Gione de reuring gemist. Niet de overlast, maar wel de toeristen die zich door locals laten rondleiden om zo veel moois te ontdekken. ‘We wonen in een bijzondere buurt. Dat zouden we vaker moeten beseffen. En goede lokale ondernemers ondersteunen. En de buurt mooier en groener maken.’

Dat mag van Gione ook weleens in de krant.

FOTO: RENÉ LOUMAN

Meer nieuws

ONTWIKKELINGEN De krant stopt

De krant stopt

LEEFBAARHEID Mercurieus

Mercurieus