ONDERNEMEN

Indian restaurant Samrat

Wachtwoord: ‘cononakorting’.
Vooral nu het alweer vroeg donker wordt, valt de vrolijke kerstverlichting in de Bethaniëndwarsstraat op. Hier is al 29 jaar het Indiaas restaurant Samrat gevestigd. Sinds 2019 is Bhushan Nath de eigenaar. 

Bhushan heeft de zaak overgenomen van een vriend. Die had met hem samengewerkt in het Park Hotel, hem gevraagd te komen helpen en hem uiteindelijk aangeboden om zijn zaak voort te zetten. Van origine Bengalees en uit Calcutta afkomstig, woont Bhushan sinds 21 jaar in Nederland. Hij werkt samen met zijn chef Bhisu, die zeer veel kennis heeft van de originele Indiase keuken.

Pittig
Voordat de coronapandemie uitbrak liep het restaurant Samrat uitstekend. Veel mensen wisten dit gezellige zaakje in een zijstraat van de Oude Hoogstraat goed te vinden. Ook buurtgenoten kwamen er vaak, om te eten of om iets mee te nemen. Een goed contact met zijn buren vindt Bhushan vanzelfsprekend: ‘Als je elkaar kent als buren, kun je elkaar makkelijker even aanspreken wanneer er iets is.’ Bhushan weet ook precies op te noemen, wie waar in de buurt woont en wat zijn of haar favoriete gerechten zijn. De buurtgenoten houden van pittig, weet hij. Sommigen willen hun gerechten zelfs zo pittig, dat hij dit zélf niet eens lekker zou vinden. Maar: de klant is koning.
In deze coronatijd gebruikt hij al zijn creativiteit om zijn klanten te blijven bedienen. Na de versoepeling van de regelgeving in de zomer kon hij nog gasten ontvangen in zijn zaak en op het gezellige terrasje, maar momenteel zijn de gerechten alleen af te halen. Op een speciale dag in oktober konden de buurtbewoners zelfs kiezen uit drie maaltijden met korting; dat nieuws ging als een lopend vuurtje via de social media, en het was een groot succes.

Momenteel loopt er een actie met 15 procent korting op alle gerechten van de afhaalmenu’s, inclusief de drankjes. Bestellingen mét alcoholische drankjes wel voor acht uur ’s avonds afhalen, want daarna geldt een verkoopverbod voor alcohol. En van tevoren bestellen, telefonisch of via de website, met het wachtwoord ‘coronakorting’.

www.samratrestaurant.nl

TEKST: MIRJAM BOELAARS
FOTO: RENÉ LOUMAN

Meer nieuws

ONTWIKKELINGEN De krant stopt

De krant stopt

LEEFBAARHEID Mercurieus

Mercurieus