ONDERNEMEN

Michiel Hamersma van Bloemenwinkel Jemi

Warmoesstraat 83 A

De eerste weken waren als een enge droom: koud, lege straten en binnen twee dagen negentig procent van de omzet weg. Na twee weken werd het warmer en kwamen de buurtbewoners langs om bloemen en planten te kopen. Mensen kwamen er achter dat je ook online en per WhatsApp bloemen kan bestellen, dus kregen we wat te doen. Gelukkig voor ons hebben wij een hele goede paasverkoop en Moederdag gehad. Helaas zijn veel hotels en kantoren waar we voor werken nog gesloten en zijn er nog geen evenementen. Dat zijn wel de klussen waar wij van leven.
Wij hebben niemand hoeven ontslaan omdat van één medewerker het contract afliep. De twee zzp’ers die we ook hadden konden helaas niet blijven. Ook onze omzet is nog lang niet terug op het oude niveau. We zitten nu op zo’n 25 procent. Het is op dit moment gewoon sappelen.
Wat de toekomst betreft: we blijven optimistisch.

WILLEM OOSTERBEEK
Foto: RENÉ LOUMAN

Meer nieuws

ONTWIKKELINGEN De krant stopt

De krant stopt

LEEFBAARHEID Mercurieus

Mercurieus